Philips Hue, Het Oordeel

De meesten van ons hebben nu intelligente huizen. Of op zijn minst slimmere huizen. Of dat nou betekent dat we een slimme Amazon Echo-luidspreker in onze familiekamer of mogelijk een aangesloten alarmsysteem bij de voordeur hebben verkregen. We zijn aan de slimmer wordende hand. Hoewel Amazon een  factor is om rekening mee te houden als het gaat om smart home-technologie, is er een ander merk dat onmiddellijk in ons opkomt: Philips Hue. Het merk heeft zich met volle overtuiging gericht op intelligente verlichting. De uitkomst? Philips heeft waarschijnlijk de meest complete slimme verlichtingssystemen gemaakt die er te bedenken zijn, en het is gemakkelijk om de meeste concurrenten te verslaan als het gaat om robuustheid en volledigheid. Het Philips Hue-systeem is niet perfect. Zo heeft u een ‘bridge’ nodig om het te laten werken, waardoor het systeem duurder is dan van de concurrentie. Maar steeds vaker worden nieuwe oplossingen en functies aan het assortiment toegevoegd, en de app is zo intuïtief dat we de hoge kosten kunnen vergeven. 

De verschillende Philips Hue-lampen

Philips Hue biedt een aantal verschillende verlichtingsopties voor uw woning. Daarom dachten we dat het raadzaam was om de Philips Hue producten uit elkaar te halen voordat we ons volledig in het Philips-overzicht begeven, zodat u precies kunt zien wat er nou precies wordt aangeboden. Hoewel het zeker geen volledige lijst is, hebben we ons geconcentreerd op het aanbieden van informatie over de verschillende Philips merchandise in plaats van persoonlijke producten (en dat zijn er er veel). De Philips Hue-collectie voor LED-verlichting verschijnt in veel verschillende vormen en maten voor vrijwel elke behoefte aan verlichting. Hieronder zullen we de verschillende soorten Philips Colour-LEDlampen uitleggen, welke maten beschikbaar zijn in elke soort en in welke armaturen ze passen. Ook inbegrepen zijn niet-gloeilampen, zoals schakelaars en lampen. Ja ook die kunt u bedienen met de Philips Hue en zelfs via Google Smart Assistant. U praat, wij draaien zou Google zeggen.

Philips Hue White

led lamp photoDit is het meest basale type Hue LED-lamp van Philips. Elk van de Hue White-lampen schijnt met een warm wit licht. De kleurtemperatuur van dergelijke gloeilampen is niet te wijzigen. Ze maken echter wel verbinding met de Hue Bridge voor volledige op afstand wifi-bediening, ook vanaf uw vakantieadres. De eenvoud van de Philips Hue White helpt de prijs laag te houden. En je kunt ze natuurlijk in- of uitschakelen met stembesturing met de Smart Home Assistant van Google. Philips biedt standaard A19 E26 Hue White-lampen met een kleurtemperatuur van 2700K. Bovendien biedt het buitenklare PAR38-lampen die kunnen dienen als schijnwerpers. De PAR38-lampen kunnen in een E26-lamp worden geschroefd en hebben een kleurtemperatuur van 3000K.

Philips Hue White Ambiance

De Philips Hue White Ambiance-lampen helpen om dingen een beetje spannender te maken, omdat al deze lampen een scala aan kleurtemperaturen bieden, beginnend bij een comfortabele 2200K tot 6500K, vergelijkbaar met daglicht. Deze lampen kunnen helpen bij het instellen van een bepaalde stemming, ongeacht of u probeert te ontspannen met warme lichten, of misschien wakker wilt worden met koel wit licht. Ook kunt u indruk maken op uw bezoek als het gehele huis met 1 commando opeens in dezelfde kleurstelling verandert. Erg leuk. Philips biedt de Hue White Ambiance voor de E26 en de kleinere E12-lampfittingstypes, en ook de GU10-lampfittingen. De lampen zelf zijn ook verkrijgbaar in een breed scala, van kleinere lampen tot standaardlampen en tot BR30 binnenverlichting voor grote ruimtes. In Nederland zijn de lampen verkrijgbaar in de standaard E27 (schroef) en B22 (bajonet) types.

Philips Hue White and Color Ambiance

Waar is dat feestje, hier is dat feestje? Het feestje begint pas echt met de Philips Hue White-coloured en Color Environment-lampen. Al deze Philips Hue-lampen bezitten een breed scala van gezellig wit gekleurd tot geweldige daglichtwit, en ze zijn configureerbaar met 16 miljoen verschillende kleuren. Met andere woorden, voor degenen die een heel specifiek verlichtingsschema in gedachten hebben, zijn deze lampen de lampen die het kunnen waarmaken. Natuurlijk, met de grotere functionaliteit komt ook een hoger prijskaartje. Het is bepaald niet goedkoop allemaal. Philips biedt de Hue en White Color Balance-lampen in de maten A19, PAR16 en BR30 voor E26-armaturen; B39 voor de E12-fitting; en als een GU10-model. Het is ook beschikbaar in E27 (schroef) en B22 (bajonet) in het VK.

Het vonnis

verdict photoDe Philips Hue-verlichtingsarray is geëvolueerd tot een formidabele aanwezigheid in de smart home-scene. Al deze modellen geven u de mogelijkheid om uw hele verlichtingssysteem volledig te reviseren en om het echt verbonden te maken met internet. Het grootste probleem is echter de prijs. Individuele lampen zijn meestal duur, en dat is nog voordat u de schakelaars in rekening opneemt. Als u echter bereid bent om te investeren vindt u weinig andere smart home-gadgets die echt zo handig aanvoelen als de gloeilampen, lampen en schakelaars van Philips Hue.

 

Een ander gaaf LED Light Product dat we eerder besproken hebben is het Aduro Led Face Mask. Maar dit betreft dan Led-licht voor schoonheid en gezondheid. Voor vrouwen EN mannen.