Hypnose – Wat het doet en Hoe het werkt

hypnosis photoHypnose is een natuurlijk voorkomende, heilzame, positieve staat van zijn die we allemaal op dagelijkse basis ervaren. De term hypnose is afkomstig van het Griekse woord hypno, wat slaap betekent. Hoewel ze een aantal vergelijkbare eigenschappen delen, is hypnose bepaald niet gelijk aan  een schoonheidsslaapje. Hypnose zorgt voor een opengestelde geest, waarbij de geest door suggestie van jezelf of een hypnotherapeut zal worden veranderd. Door deze gemoedstoestand in te gaan, krijgen we allemaal het vermogen om de kracht van het onderbewustzijn te benutten en het op 1 lijn te krijgen met onze bewuste doelen – ons bewustzijn.

Wat kan hypnose?

Hypnose heeft veel mensen geholpen om issues op te lossen en het kan ook jou helpen, op verschillende manieren. Zo kan hypnose helpen om inspiratie, concentratie, zakelijke vaardigheden en stress-handling te verbeteren. Het kan relaties, sportieve prestaties en spreken in het openbaar verbeteren. Hypnose kan het geheugen, erotisch vermogen, creativiteit en vasthoudendheid verbeteren. In feite kan hypnose worden gebruikt om bijna alle gebieden van de menselijke activiteit te stimuleren of te verbeteren.

wonder photoVoor velen van ons lijkt hypnose soms wonderbaarlijk te zijn. Neem bijvoorbeeld degene die dertig jaar lang 80 sigaretten per dag rookte en na 1 hypnose-sessie nooit weer rookt. Er zelfs niet naar taant. Ja stoppen met roken door hypnose is heel goed mogelijk. Of neem de persoon die het rij-examen niet heeft doorstaan, negen keer achter elkaar gezakt, en bij de 10e poging na hypnotherapie opeens wel slaagt. Toeval? Ik dacht het niet. Of de pijnlijk verlegen persoon die eindelijk een liefje of vriendin vindt. Het individu dat doodsbang is bij de loutere gedachte aan de tandarts, evenals de man die al misselijk wordt bij alleen het idee van het maken van een toespraak in het openbaar. Voor die mensen lijkt hypnose misschien inderdaad een wonder!

Dat zijn best een paar robuuste claims, maar laten we absoluut duidelijk zijn… hypnose is niet een wonder remedie voor alles! Je kunt er geen gezondheid mee verwerven. En hoewel het soms lijkt alsof hypnose iets magisch is, in de praktijk is het een ontspannen, natuurlijke gemoedstoestand waarin het onderbewustzijn op de voorgrond kan komen om positieve suggesties en ideeën voor verandering te accepteren. Daar zit de kracht, gebruikmaken van die gemoedstoestand die openstaat voor verandering. We zijn allemaal uniek, dus er is geen garantie dat hypnose ook voor u zal werken, op dezelfde manier als voor een ander. Niettemin, wanneer hypnose correct wordt gebruikt, geloven we dat iedereen er mee geholpen kan worden.

Wat kan hypnose niet?

Er zijn veel dingen die hypnose niet kan uitvoeren. Veelal voor de hand liggende dingen maar we zullen er iets dieper op ingaan. Hypnose kan bijvoorbeeld iemands fundamentele persoonlijkheid niet veranderen. Een 50plusser die nooit empatisch is geweest zal nu ook niet opeens invoelend met andere mensen worden. Wat is krom is wordt dus niet recht. Het kan geen aangeboren schade of genetische problemen herstellen. Hypnose kan iemand niet eeuwig laten leven (hoewel het waarschijnlijk wel kan helpen om een nuttig en aangenaam leven te verlengen). Eigenlijk kan hypnose Amsterdam je niet toelaten om iets te bereiken dat echt fysiek onmogelijk is, zoals het kweken van lichaamsdelen of iets waartegen een persoon actief weerstand voelt. Er zijn wel degelijk beperkingen aan wat kan worden bereikt met hypnose.

Geloof niet alles wat je ziet

television photoHypnose is een natuurlijk fenomeen en daarom is het echt volkomen onschadelijk. Je kunt geen letsel oplopen, of  dingen doen of geloven waar je het niet mee eens bent, en je zult zeker niet vast komen te zitten in hypnose! Het populaire gebruik van hypnose als een vorm van entertainment (b.v op TV) kan individuen laten geloven in een aantal domme dingen, evenals in films of YouTube movies waar een individu wordt gehypnotiseerd om een of andere reden. Om de echte waarheid te ontdekken over de vele mythen en misverstanden van hypnose lees je elders op onze website, maar laten we snel enkele van de meest populaire misvattingen wegnemen:

  • U kunt niet uw verstand verliezen of uw vermogen om te denken voor uzelf.
  • Er is echt niet zoiets als een gehypnotiseerd gevoel.
  • U zult niet bewusteloos of zelfs semi-bewust worden.
  • Niemand kan u, met welke middelen dan ook, beheersen. U bent uw eigen baas.
  • Je bent niet in staat om iets uit te voeren wat tegen je bewuste wil ingaat.
  • U altijd terugkeren naar bewust, dagelijks bewustzijn, wanneer u maar wilt.
  • Het is totaal onmogelijk om vast te zitten in hypnose en niet in staat te zijn wakker te worden.

Door onze website te bezoeken en meer over het onderwerp te leren, zult u spoedig de absurditeit van enkele van de mythen en overtuigingen over hypnose die al veel te veel jaren bestaan, inzien. Het heeft niets te maken met Aura Reading dat ook nogal populair is tegenwoordig.

Hoe voelt hypnotherapie precies aan?

De meeste mensen zijn zich er vaak helemaal niet van bewust dat ze gehypnotiseerd zijn, omdat er echt niet zoiets bestaat als een gehypnotiseerd gevoel. Maar gehypnotiseerd zijn ze op dat moment zeker wel. Iedereen is uniek, daarom ondergaan we ieder op onze eigen unieke manier de kunst van hypnotherapie. Niettemin, er zijn een paar gevoelens en sensaties die vaak geassocieerd met hypnose. Hypnose is bijvoorbeeld een diep kalmerende ervaring en het is heel waarschijnlijk dat je hele lichaam zich zo comfortabel zal voelen als het maar zou kunnen zijn. het voelt misschien alsof je armen en benen bijzonder zwaar zijn, bijna als lood. Als alternatief kunt u zich zeer licht voelen, vrijwel gewichtloos. Veel individuen zijn geneigd om stil te liggen en lijken in slaap te zijn, ook al zijn ze eigenlijk volledig bewust en hun zintuigen hebben juist de neiging om alerter te zijn dan normaal. De beste manier om echt te ontdekken hoe hypnose voelt, is toch om het zelf te voelen! Wellicht is JiskHypnose in Amsterdam de juiste plek voor u, zij heeft erg goede recensies en resultaten.

 

Hoe werkt hypnose precies?

Dat is een goede vraag. Niemand weet echt zeker hoe of waarom hypnose zo indrukwekkend en verbazingwekkend kan zijn. De algemeen aangehouden perceptie over hoe hypnose werkt, is dat de bewust kritische bewakers van het bewustzijn veilig kunnen worden omzeild, waardoor het onderbewustzijn gemakkelijker ideeën kan accepteren die leiden tot verandering in gedragspatronen. Uiteraard zolang ze wenselijk zijn voor en gewenst door het desbetreffende individu. Dagje weg.

Om het wat beter uit te leggen, visualiseer je dat je een uitstekend muzieksysteem hebt, maar je sluit het aan op de audio speakers met behulp van een stukje roestige draad gevonden op straat. Het is zeer waarschijnlijk dat je helemaal geen geluid hoort uit je speakers, maar zelfs als je wel wat hoort, is het geluid zeer slecht. Stel je nu voor dat je dit wijzigt, dus je koopt een geweldige kwaliteit luidsprekerkabel en monteert dat. Nu zul je daadwerkelijk het beste uit je muzieksysteem halen. Het geluid is opeens uitstekend. 

Op dezelfde manier werkt het als je jezelf moed inspreekt over problemen of problemen die je zou willen aanpakken, je bent dan waarschijnlijk niet erg effectief met je onderbewustzijn aan het communiceren. Over een roestig stukje draad zogezegd. Als illustratie, je zou tegen jezelf kunnen zeggen dat je veel positiever wilt denken, of dat je meer lichaamsbeweging wilt doen, maar als deze aanpak van op jezelf inpraten echt ~(op lange termijn) werkte dan zouden al je moeilijkheden allang iets van het verleden zijn. Helaas, het praten op deze manier met onze eigen geest is als het gebruik van een stukje roestige draad in een muzieksysteem. Hypnose werkt echter als topkwaliteit luidsprekerdraad; het helpt je met je onderbewustzijn te praten op een manier die duidelijk en effectief is. Zo komt de boodschap wel kraakhelder binnen. 

Het gaat echt om meer dan alleen effectieve communicatie. Een uitstekende zelfhypnose-opname zal de juiste berichten overbrengen. Vele malen in het dagelijks leven zeggen we dingen tegen onszelf die de dingen juist erger maken. Om een voorbeeld te geven, veel mensen met slaapstoornissen zullen gespannen en boos worden tijdens de nacht, omdat ze worstelen om te slapen, ze vertellen zichzelf dat ze nu echt moeten slapen, maar dat creëert zoveel spanning dat slapen juist onmogelijk wordt. Bovendien, het houdt soortgelijke nare herinneringen in stand , zodat het bed steeds meer als een slagveld gezien wordt in plaats van een plaats van rust en vrede.

Jiska Kopmeiners -JiskHypnose

Jiska Kopmeiners -JiskHypnose

Zij moeten op een veel betere manier leren met zichzelf praten; en een goede hypnose zal precies dat doen, het zal u voorzien van de ‘juiste vorm van suggesties‘ aldus Jiska Kopmeiners van JiskHypnose.

 

 

Het is de behandeling die telt

Het is essentieel om te beseffen dat hypnose op zich helemaal niets bereikt, afgezien van een gevoel van kalmte en ontspanning dat hooguit nuttig is voor kortstondige verlichting van druk en stress, maar voor weinig anders. Het is wat we met iemand doen als iemand in hypnose is dat echt telt. En dat is natuurlijk de therapie zelf, toegediend onder hypnose. Kortom gebruikmaken van die ontspannen toestand door middel van een goede therapeut die weet hoe het onderbewustzijn te sturen. Dit staat vaak bekend als klinische hypnose, maar het wordt meer in het algemeen aangeduid als hypnotherapie.

Samenvatting 

Hypnose is een natuurlijke gemoedstoestand die we allemaal elke dag beleven. Hypnotherapie omvat het gebruik van de toestand van hypnose voor therapeutische doeleinden.

Hypnose is niet een soort van talent dat sommige mensen hebben, en anderen niet. Er zijn geen toverwoorden of spreuken die het doen werken. Uw vermogen om te slagen met hypnose en hypnotherapie is afhankelijk van de kwaliteit van de therapie, de professionaliteit en het vertrouwen in de therapeut, en de gebruikte technieken. 

Wat is zelfhypnose?

De letterlijke betekenis van zelfhypnose is het zelf opwekken van de toestand van de hypnose. Het uitvoeren van zelfhypnose op deze manier is veilig, eenvoudig en gratis. Het kan worden gebruikt om het zelfvertrouwen te stimuleren, problemen op te lossen, beslissingen te nemen en succesvol te zijn. Maar technisch gesproken, het luisteren naar een van onze MP3 downloads telt ook als zelfhypnose, omdat de hypnotherapeut niet in de kamer is met u. U doet het zelf.

Een goede beschrijving voor onze opgenomen zelf-hypnose-MP3-downloads is dat we u simpelweg zachtjes door het hele proces begeleiden. We gebruiken het label zelfhypnose, omdat eigenlijk alle hypnose zelfhypnose is, omdat je een bereidwillige deelnemer moet zijn om hypnose te laten werken. 

Het gebruik van professioneel geproduceerde Zelf-hypnose-MP3-downloads, zoals die op onze website, heeft vele voordelen. Er zijn natuurlijk grote voordelen bij het bezoeken van een hypnotherapeut in persoon. Samenvattend, als je toegang hebt tot één op één hypnotherapie met een therapeut dan is dat geweldig, maar onderschat de waarde van zelfhypnose ook niet.

Gesponsorde links

Kinderboek voor meisje

Zelf iconen leren schilderen

Hoog in Google