Hoe werkt een zwevende lamp?

Flyte lampen zweven met behulp van magnetische levitatie. Een magneet is ingebed in de bodem van de lamp en zweeft in de lucht door de tegengestelde kracht uit de houtgemaakte basis. Levitatie komt tot leven wanneer de lamp precies in het middelpunt van de basis wordt geplaatst. De stroom wordt draadloos van de basis naar de lamp overgebracht met een technologie die bekend staat als inductie.

Een wetenschapper heeft een revolutionaire draadloze gloeilamp gecreëerd die zweeft en een duizelingwekkende levensduur van 22 jaar heeft. De ‘ Flyte ‘ zwevende gloeilamp maakt slim gebruik van magneten om in de lucht te zweven en zweeft boven een houten basis. De hi-tech gloeilamp kan worden uitgeschakeld en ingeschakeld door gewoon op de houten basis te tikken en het haalt zijn energie draadloos uit het laadstation waar het boven zweeft.

 

Energiezuinig

Zijn energiezuinige innovatie is ongekend; het zweeft in de lucht met behulp van magnetische levitatie en krijgt licht door inductietechnologie. Flyte, dat momenteel wordt gefinancierd op Crowd-funding site Kickstarter, zal waarschijnlijk te koop zijn voor ongeveer 300 euro en kan voor die prijs dan wel ook tegelijk telefoons opladen. Dat mag ook wel voor die prijs. Simon Morris, de uitvinder, afkomstig uit New York in de VS, maar gevestigd in Tourisme Malmo, Zweden, zei: ‘ Flyte is een combinatie van vliegen en licht. En ja, dat is precies wat het is. Kort maar krachtig en indrukwekkend om te zien werken. Nog net wat indrukwekkender dan het schoonheid product Aduro Gezichtsmasker dat je jonger maakt. Ja echt.

Zweeft ie echt?

‘ Het is echt een zwevende gloeilamp die zweeft met behulp van magneten en de stroom draadloos uit het laderblok haalt waar het boven zweeft. ‘ Flyte zweeft door magnetische levitatie. Liften dus. Een magneet wordt in de onderste basis van de lamp verwerkt en zweeft in de lucht door de tegengestelde kracht vanuit de houten basis. ‘ Levitatie wordt bereikt als de lamp precies op het middelpunt van de basis wordt geplaatst. ‘ Het vermogen wordt draadloos van je basis naar de lamp overgebracht met een technologie die inductie wordt genoemd. ‘ aldus Ronald Schuringa (ja grappig he). Het houten  blok moet worden aangesloten op een muurstopcontact om de gloeilamp aan te kunnen zetten en te laten zweven, terwijl de basis ook kan worden gebruikt als een draadloos laadstation voor smartphones en andere gadgets. Zoals drones die worden gebruikt voor luchtfotografie.

Wireless Power Exchange is ontworpen door Nikola Tesla in het begin van de 20e eeuw. Indien niet aangeraakt, verbruikt Flyte een minimaal vermogen en blijft ie eindeloos zweven en draaien. ‘ De gloeilamp heeft een levensduur van 22 jaar op basis van zes uur gebruik per dag of 11 jaar op basis van 12 uur per dag. ‘ De lange levensduur is het resultaat van een lamp die gebruik maakt van energiezuinige LEDLAMPJES om fotografisch licht te creëren, in plaats van filamenten zoals verschillende andere meer kortstondige gloeilampen gebruiken. De heer Morris verklaarde dat de bol de afgelopen 135 jaar niet is veranderd en dat hij iets wilde creëren dat de verlichting zou kunnen revolutioniseren. Hij zei: “Ik wilde een uitdaging door een ander perspectief aan te bieden op het iconisch symbool van de normale gloeilamp. ‘ Het is echt een mix tussen ambacht, kunst en technologie en fungeert ook als draadloze telefoon lader. Alhoewel dat laatste waarschijnlijk erbij bedacht is voor de millennials die het licht niet gezien hebben en niet echt voor 50plus. En LED licht is niet slecht voor de gezondheid.

Levatating Light - How does it work

Levatating Light – How does it work

 
Gesponsorde Links: